Meditationsstafett: retreatdag i Stockholm och online

Vill du koppla bort vardagens brus och ge dig själv en dag i medveten närvaro? Välkommen till föreningens retreatdag – en meditationsstafett ledd av föreningens ordinarie medlemmar. Detta är en möjlighet att både fördjupa sin mindfulnesspraktik och att bli vägledd av flera lärare under samma dag.

Eventet arrangeras i hybridformat. Det innebär att deltagarna väljer att delta online eller anmäla sig i mån av plats till att delta “live” på Existentiellt Vis på Trädgårdsgatan 1 i Gamla stan i Stockholm. Samtliga lärare som guidar är utbildade inom, MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) och vissa även inom MBKT (Mindfulness Based Cognitive Therapy), evidensbaserade program vars syfte är att understödja hälsa, välmående, psykologisk flexibilitet och resiliens. Dagen kommer att bestå av handplockade mindfulnessövningar hämtade från programmen.

Vår förenings vision är att göra det möjligt för människor från alla samhällsområden att lära sig hur man kan öva medveten närvaro och medkänsla, därför erbjuder vi denna retreatdag som en gåva. För de som inte kan delta fysiskt finns möjlighet att ansluta via Zoom och njuta av dagen hemifrån. Din enda investering är din tid som du avsätter under retreaten.

Om du anmäler dig men mot förmodan inte kan delta så behöver du avboka snarast möjligt så att någon annan kan få din plats.

Lärare:

  • Aleksandar Petrovic studerar psykologprogrammet vid Stockholms universitet och har praktiserat mindfulness sedan 2013. För fem år sedan utbildade han sig till MBSR-lärare hos Center for Mindfulness Sweden.
  • Camilla Strandmark driver YogaMindOnline. Hon är MBSR- och yogalärare, mindfulnesscoach, specialistsjuksköterska och medicinsk akupunktör.
  • Catherine Höij har en Masterexamen i socialt arbete och grundläggande psykoterapiutbildning inom KBT. Hon har 20 års erfarenhet som leg. hälso- och sjukvårdskurator inom primärvård, hörsel-, tinnitus- och smärtrehabilitering. Sedan 15 år erbjuder hon MBSR och sedan några år även MSC. Genom företaget Temina erbjuder hon Mindful vandringar och retreats.
  • Helena Rickberg är leg. naprapat, coach och MBSR-lärare. Sedan 1999 driver hon företaget Leva Studio inom hälsa och friskvård. Hon arbetar med smärta relaterat till stress, oro och sorg. Mindfulness, träning och  naturen ges som recept för  återhämtning och ökad hälsa.
  • Maria Niemi är leg. psykoterapeut med affektfokuserad psykodynamisk inriktning och har flerårig erfarenhet som MBSR-lärare och driver ExVis. Hon har särskilt intresse för interventioner för social hållbarhet samt interventioner vid stress, depression och ångest. Hon är även docent i folkhälsovetenskap och forskare på Karolinska Institutet.

Vi önskar dig varmt välkommen!

Fakta meditationsstafett

När: Nytt datum kommer snart

Tid: 10-16, dörrarna öppnas 9:30 för de som önskar komma tidigare

Var: Existentiellt Vis på Trädgårdsgatan 1 i Gamlastan i Stockholm och online via Zoom

Kostnad: Gratis. Antalet fysiska platser är begränsat så avboka senast 48h före start så att vi kan erbjuda platsen till någon annan

Lunch: Tar du själv med dig och äter i lokalen eller så äter du på någon restaurang eller fik i närheten. Det finns många i Gamla stan. Det finns inget kök i lokalen, så ta med egna bestick och liknande om du äter på plats.

På plats i lokalen finns: Meditationskuddar, yogamattor och filtar. Stolar kan ordnas vid behov. Berätta i anmälan om du önskar en stol, så vi kan förbereda det.

Att ta med: Bekväma kläder i lager för att kunna ta av och på utifrån behov i olika övningar. Egen favorit pall/kudde/yogamatta/sjal/filt.

Dagen:
9.30 – dörrarna öppnas
10.00 – retreatdagen börjar
12.00 – lunch
13.00 – övningarna fortsätter
16.00 – avslut

Anmäl dig här

Anmäl dig här